Drobné návrhy na vylepšení

Volná diskuse uživatelů o MSDB, zkušenosti a rady
Mistrix
Příspěvky: 4
Registrován: 14 lis 2018 10:44

Drobné návrhy na vylepšení

Příspěvek od Mistrix » 16 lis 2018 21:27

Defaultní šablona MSDB_WHITE_DEFAULT je pěkná. A jde bez problému customizovat. Bez problémů jsem si změnil Moving average, přidal jednoduchy counter, který mi ukazuje čas do konce svíčky, či denní PIVOTy, to vše funguje bez nejmenších problémů a co je parádní je, fakt, že když jsem si udělal dvě různé šablony, kde jako základ byl indikátor "MSDB", můžu mezi nima bez problémů přepínat, aniž bych ztratil nastavení S/R zón, či trendové čáry a podobně. Moc pěkná práce.

Co mi ale drobátko chybí je možnost změny barev. Ať si nastavím barvu "obdénlínku" který používám pro značení S/R zon jakoukoliv, vždy se posléze mění na "MistyRose". Předpokládám, že toto dělá jižzmiňovaný indikátor "MSDB", bylo by možné dát tomuto indikátoru nějaké extended parametry, na změnu např. barvy obdélníku, trendových čar a podobně?

Další moc pěkná funkce je zarovnávání SR zon k aktuálnímu datu, osobně bych uvítal je zarovnávat o pár dní dále, tak aby kus přesahovaly a dokázal lépe vidět protnutí zón s trendovými čarami. Tj. uvítal bych i nastavení kolik barů má zona přesahovat a případně věřím, že budou lidi, kteří toto automatické zarovnávání budou chtít vypnout. I když toto neni můj případ.

Výše zmiňované customizace jsou jen minoritní, obecně MS DashBoard je velmi pěkný nástroj a hodně věcí mi usnadnil. Tak jako tak drobná customizace by neuškodila. Přece jenom každý máme jiný vkus, někdo upřednostňuje jiné barvy, tmavé pozadí a podobně.

Moc pěkné je značení si jednotlivých grafů vykřičníkama, defakto pomocí nich si označím měnové páry které mě následující den, či dny zajímají a Ty sleduji, možná by nebylo špatné, udělat v horní části nějaký jednoduchý filtr, něco jako zobraz mi vše, páry s jedním vykřičníkem, či páry s dvěmi vykřičníky a podobně.

Marek
Administrátor fóra
Příspěvky: 43
Registrován: 10 lis 2018 19:56

Re: Drobné návrhy na vylepšení

Příspěvek od Marek » 28 lis 2018 21:24

Změna barev je možná od aktuální verzi vydané včera (v. >= 4.334.830) pomocí systémového nastavení indikátoru v záložce "Vložit parametry". Není to definitivní způsob, v budoucnu bych se raději vydal cestou volby šablony. Toto je důležité z důvodu sdílení dat, hrozí reálné nebezpečí, že v určitém barevném nastavení nebude možno rozeznávat sdílené objekty - tam barvu definuje poskytovatel. Musím přiznat, že záležitost kolem barev ještě není plně promyšlená.

Zarovnání zón o definovaný počet dnů je dobrý nápad, přidám v některé z následujících verzí, opět bude volba k nalezení v nastavení šablony.

Jinak děkuji za kladnou odezvu, těším se na další připomínky a spolupráci.

Odpovědět