Výpočet pozice pro Ropu - CL
Výpočet pozice pro Ropu - CL
Dnes jsem pomocí MSDB otevíral "manual" pozici. Vypadá to, že u ropy kalkulace risku nefunguje správně. Navrhovalo mi to otevřít 0.48 lootu, což je hodně mimo můj vybranný risk. Snížil jsem tedy risk na desetinu 0.1% a i tak to úplně nesedělo. Včera jsem otevíral čekající obchod na EURUSD a tam kalkulace risku byla bez nejmenších problémů. Tj. z mého pohledu se to týká pouze ropy, možná i jiných komodit / indexů. Forex se mi zdá bez chyb.
Re: Výpočet pozice pro Ropu - CL
Děkuji za zpětnou vazbu. Danou situaci prověřím, nicméně se mi nepodařilo problém navodit jak na reálném, tak ani na demo účtu (oba účty Purple Trading). Zkusím test u jiného obchodníka třeba s vyšším kapitálem.
MS
MS
Re: Výpočet pozice pro Ropu - CL
Ahoj, zkoušel jsem to na mém reálném účtu určeném k testování, kde mám cca 30.000 Kč. Jedná se o ECN účet u společnosti Purple trading.
Zkoušel jsem zadávat mauální obchod, je jedno jestli čekající či rovnou do trhu, takto vypadalo nastavení: Výsledný čekající obchod vypadá takto. Je tam záměrně vidět i částka na účtu. Jak vidíš, otevřelo mi to pozici s riskem 6857 Kč, zatímco v toolu jsem nastavoval risk 1%. Pozici to naplánovalo o velikosti 0.07 Lootu. Zatím jsem tuto chybu viděl pouze na CL, vše ostatní mi funguje... Podařilo se to nasimulovat?
Zkoušel jsem zadávat mauální obchod, je jedno jestli čekající či rovnou do trhu, takto vypadalo nastavení: Výsledný čekající obchod vypadá takto. Je tam záměrně vidět i částka na účtu. Jak vidíš, otevřelo mi to pozici s riskem 6857 Kč, zatímco v toolu jsem nastavoval risk 1%. Pozici to naplánovalo o velikosti 0.07 Lootu. Zatím jsem tuto chybu viděl pouze na CL, vše ostatní mi funguje... Podařilo se to nasimulovat?